top of page
Sveport_Solpaneler_Ljus_villa_s.jpg
istockphoto-1463443600-612x612.jpg

Solceller för villa

Med solceller sänker du dina elkostnader samtidigt som du säljer överskottet från solcellerna tillbaka till elnätet, med bra förtjänst. Med grönt teknikavdrag kan din anläggning vara avbetalad efter ungefär 6-8 år. En solcellsanläggning är grunden i ett energismart hushåll. Att installera solpaneler på din villa är både ekonomiskt och hållbart. När anläggningen är klar utnyttjar du solens energi och framställer din egna el, samtidigt som du minskar ditt behov av att köpa in dyr el från elnätet.

Alltid personlig kontakt, via mobil eller mail. 010-300 12 30 info@sveportsol.se        

Att investera i solpaneler för din villa eller ditt fritidshus kan ge betydande ekonomiska fördelar och bidra till en grönare framtid. Genom att övergå till solpaneler - en förnybar energikälla kan vi tillsammans minska beroendet av fossila bränslen och påskynda den gröna omställningen. Du kommer inte att förbruka all den solel som du producerar. Den del du inte förbrukar själv och som produceras av din solcellsanläggning säljer du till din elleverantör och de måste köpa den. Du får då betalt, spotpris plus ca 60 öre, och har därmed skapat en inkomst på din solcellsanläggning. Med denna inkomst så betalar du din anläggning, så i själva verket så kostar inte sol anläggningen, något! utan betalar sig själv! I kombination med att du sänker dina egna kostnader blir detta en lönsam affär ur alla ekonomiska perspektiv.

Alltid personlig kontakt, via mobil eller mail. 010-300 12 30 info@sveportsol.se        

Att installera solceller kräver hög kunskap, anpassning och precision. När du planerar att installera solpaneler finns vi vid din sida genom hela processen. Du får en skräddarsydd offert baserad på ditt taks förutsättningar och vilka önskemål du har.

Alltid personlig kontakt, via mobil eller mail. 010-300 12 30 info@sveportsol.se        

Till din solcellsanläggning kan du med fördel koppla både laddbox och batteri för bättre kontroll över förbrukning och produktion. Vi hjälper dig hela vägen till en fossilfri och klimatneutral framtid.

Grönt avdrag.

Alltid personlig kontakt, via mobil eller mail. 010-300 12 30 info@sveportsol.se        

Vi bokar med dig ett kostnadsfritt besök för att hjälpa dig på plats. Vi kontrollmäter, höjd, bred, lutning, skuggor, vinklar och ger dig en överblick och tips över möjliga lösningar och produkter. Allt för att skapa en bra offert för dig, efter alla förutsättningar.

Därefter skapar vi en offert till dig som bygger vad vi har mätt fram. Sedan programmerar vi in det i vårt kalkyl/beräkningsprogram. Kalkylen/beräkningen av produktion görs enligt en modell (PVGIS) utarbetad av Europakommissionens joint research center for Energy and transpiration. Den baseras på insamlade solinstrålningsdata.

PVGIS tillhandahåller information om solstrålning och solcellssystems prestanda för alla platser i Europa och Afrika, såväl som en stor del av Asien och Amerika. 

 

Här är ett exempel på en offert till en nöjd kund.

Enligt kalkylen tjänar du minst 564 540 kr genom att installera solceller på ditt tak, vilket motsvarar en avkastning på 13 %. Redan år 3 får du mer pengar i plånboken. Under garantitiden kommer din anläggning att producera ca 237 562 kWh vilket motsvarar en utsläppsminskning av ca 30 ton koldioxid.

Vi monterar solceller på de flesta taktyper och egen personal är bäst, våra egna utbildade montörer vet hur man monterar och tar hänsyn. så som skicket på taket, vind och snölastberäkningar, dimensionering av solcellsanläggningen och hur den på bästa sätt ska installeras utifrån ditt hus. Vi skräddarsyr en solcellslösning för er fastighet.

Därför har vi också valt ut de ledande tillverkarna av montagematerial, solceller, växelriktare och kablar så att din solcellsanläggning har de bästa förutsättningar att leverera solel under mycket lång tid. 

När vi monterar på villatak så använder vi oss av Esdec montagematerial för bästa resultat. Esdeck har komplett montagesystem för samtliga takkonstruktioner. Esdec har kalkylprogram för hur man monterar och för vindzoner, snöbelastningar, taklutningar mm. När vi har monterat färdigt så får du ett kompendium med all information i, för framtiden om något händer.

 

Personlig kontakt, via mobil eller mail. 010-300 12 30 info@sveportsol.se        

Så här enkelt kommer du i gång med solceller. Med montering inom 6-7 veckor

1

 Konsultation

Det kan vara till stor hjälp att prata med en specialist, när det gäller att välja rätt solpanels anläggning lösning, för att se över sina behov och önskemål.

2

Utvärdering och inspektion

Vi kommer till dig och kontrollmäter, höjder, bred, lutningar, skuggor och ger dig en överblick och tips.

3

Offert

Du får en offert av oss, baserad på den kontrollmätning vi gjorde hos dig.

4

Godkännande

Underlag och offert godkänns av dig. Våra elektriker skickar föranmälan till nätägaren.

5

Montage/installation

Vi bokar med dig, installation/montaget ca 1 vecka i förväg. Vi monterar efter handbok 457 för solceller. Montaget är färdigt på några dagar. Efteranmälan skickas till nätägaren.

6

Driftsättning

Efter installationen finns vi tillgängliga för att hjälpa er att säkerställa driftsäkerhet på er

Vi hjälper dig med Appfunktion, så du kan följa, vad dina solpaneler sparar för dig.

KONTAKTA OSS

Sveport Solpaneler är din leverantör av solpaneler och alla tillbehör. Det kostar inget att fråga oss!

Ring oss - eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.

Vi ber om ditt namn, telefonnummer, e-post och din adress, för att kunna ge dig så bra service som möjligt. 

Adressen behöver vi för att kunna se hur solpaneler kan placeras, och ditt telefonnummer för att kunna återkomma om något är oklart. 

Vi hörs snart!

Smedvägen 27, 443 61 Stenkullen

Tack för ditt meddelande!

bottom of page