top of page

Solceller för bostadsrättföreningar

 BLI OBEROENDE AV OMVÄRLDENS PRISER FÖR EL

Sänk bostadsrättsföreningens elkostnader med en effektiv solcellsanläggning av högsta kvalitet. Genom att investera i solenergi säkrar ni lägre elkostnad för föreningen under lång tid. Solceller på större fastigheter genererar hög produktion och har kort avbetalningstid. Överskottselen ni producerar säljs till elnätet och generera ytterligare intäkter. Installationen sker direkt på befintligt tak och vi tar fram en lösning som maximerar nyttan för just er BRF. Hela administrationsprocessen rörande installationen hjälper vi er som kund med. 

Fördelar med solceller för BRF

Låt solen betala omställningen till en grönare framtid för er bostadsrättsförening Bostadsrättsförening med solceller och billaddningsstruktur, är framtiden. Genom att installera solceller får din BRF goda möjligheter att minska den totala driftkostnaden, samtidigt som det ökar fastigheternas och bostadsrätternas värde.

Osäker på era förutsättningar? Genomgå en solcellsgranskning

Vi bokar med dig ett kostnadsfritt besök för att hjälpa dig på plats. Vi kontrollmäter höjd, bredd, lutning, skuggor, vinklar och ger dig en överblick och tips över möjliga lösningar och produkter. Allt för att skapa en bra offert för dig, efter just dina förutsättningar.

 

Att installera solceller för bostadsrättsföreningar kräver hög kunskap, anpassning och precision. När du planerar att installera solpaneler finns vi vid din sida genom hela processen. Du får en skräddarsydd offert baserad på ditt taks förutsättningar och vilka önskemål du har.

Därefter skapar vi en offert till dig som bygger vad vi har mätt fram. Sedan programmerar vi in det i vårt kalkyl/beräkningsprogram. Kalkylen/beräkningen av produktion görs enligt en modell (PVGIS) utarbetad av Europakommissionens joint research center for Energy and transpiration. Den baseras på insamlade solinstrålningsdata.
 

PVGIS tillhandahåller information om solstrålning och solcellssystems prestanda för alla platser i Europa och Afrika, såväl som en stor del av Asien och Amerika. 

Solpaneler till bostadsrätter med olika förutsättningar

Våra solcellslösningar är skräddarsydda för bostadsrättsföreningar. Vi erbjuder olika modeller av solpaneler som passar för alla typer av bostadsrätter, oavsett deras storlek eller läge. Med vår expertis kan ni göra ett välgrundat val som matchar er förenings unika behov och förutsättningar.

Anpassningsbar placering av solceller

Flexibiliteten i våra solcellssystem möjliggör installation på en mängd olika ytor. Oavsett om det gäller stora takytor, fasader eller balkonger, kan vi anpassa installationen för att maximera effektiviteten och estetiken av solcellsanläggningen i er bostadsrättsförening.

Dra ned kostnaderna med IMD-undermätning

IMD-undermätning är en smart lösning för att sänka era elkostnader. Genom att samla alla elavtal under ett och samma, ses er förening som en större kund vilket kan ge fördelaktigare elpriser. Vi hjälper gärna till med att informera och vägleda er i detta, speciellt för dig som är ny inom solenergi.

Olika finansieringsalternativ

Här är ett exempel på en offert till en nöjd kund.

Enligt kalkylen tjänar du minst 6 107 674 kr genom att installera solceller på ditt tak, vilket

motsvarar en avkastning på 19 % Redan efter 6 år får du mer pengar i plånboken. Under

garantitiden kommer din anläggning att producera ca 2 182 450 kWh

VILKA REGLER FÖLJER VI?

Hur det funkar med bygglov för BRF

När det kommer till installation av solceller för bostadsrättsföreningar är bygglovsprocessen en viktig faktor att beakta. Generellt sett är bygglov inte nödvändigt för installation av solceller, men det finns viktiga undantag och aspekter att tänka på:

  • Byggnadens kulturhistoriska värde: Om er bostadsrättsförening befinner sig i en byggnad som är klassad som kulturhistoriskt värdefull, kan det krävas särskilda tillstånd eller anpassningar för att bevara byggnadens karaktär. I dessa fall kan bygglov vara nödvändigt, och det kan också finnas restriktioner för hur solceller får monteras.

  • Synlighet och estetik: I vissa kommuner kan det finnas estetiska riktlinjer som styr hur och var solceller får placeras. Om solcellerna är synliga från gatan eller påverkar byggnadens utseende på ett markant sätt, kan det vara aktuellt med en bygglovsansökan.

  • Placering och konstruktion: För vissa typer av tak, speciellt om det rör sig om komplexa eller ovanliga takkonstruktioner, kan det krävas bygglov. Detta gäller särskilt om installationen av solcellerna innebär en väsentlig förändring av takstrukturen.

  • Skyddade områden: Om er bostadsrättsförening ligger inom ett skyddat område, exempelvis ett naturreservat eller ett område med särskilda miljömässiga restriktioner, kan det finnas specifika krav och begränsningar som kräver bygglov.

  • Kommunala regler: Varje kommun har sina egna regler och riktlinjer för bygglov. Det är viktigt att kontrollera med er lokala byggnadsnämnd för att få specifik information som gäller just er kommun.
     

Vi på Sveportsol är här för att hjälpa er genom hela processen. Vi kan erbjuda rådgivning kring bygglov och hantera eventuella ansökningar för att säkerställa en smidig och korrekt installation av era solceller. Vår erfarenhet inom området garanterar att alla juridiska och praktiska aspekter beaktas, så att ni kan fokusera på fördelarna med er bostadsrättsförenings nya solcellsanläggning.

Trygga installationer på dina bostadsrätter

Våra installationer följer kraven i handbok 457 och Länsförsäkringars gårdsförsäkring. Eftersom det är krav och vi följer kraven för ditt montage. När vi monterar på tak så använder vi oss av Esdec montagematerial för bästa resultat. Esdeck har komplett montagesystem för samtliga takkonstruktioner. Esdec har kalkylprogram för hur man monterar och för vindzoner, snöbelastningar, taklutningar mm. När vi har monterat färdigt så får du ett kompendium med all information i, för framtiden om något händer.

 

Personlig kontakt, via mobil eller mail. 010-300 12 30 info@sveportsol.se        

solar-4824598_640.jpg
solar-4808172_640.jpg
solar-panel-6567147_640.jpg

Så här enkelt kommer du i gång med solceller. Med montering inom 6-7 veckor

1

 Konsultation

Det kan vara till stor hjälp att prata med en specialist, när det gäller att välja rätt solpanels anläggning lösning, för att se över sina behov och önskemål.

2

Utvärdering och inspektion

Vi kommer till dig och kontrollmäter, höjder, bred, lutningar, skuggor och ger dig en överblick och tips.

3

Offert

Du får en offert av oss, baserad på den kontrollmätning vi gjorde hos dig.

4

Godkännande

Underlag och offert godkänns av dig. Våra elektriker skickar föranmälan till nätägaren.

5

Montage/installation

Vi bokar med dig, installation/montaget ca 1 vecka i förväg. Vi monterar efter handbok 457 för solceller. Montaget är färdigt på några dagar. Efteranmälan skickas till nätägaren.

6

Driftsättning

Efter installationen finns vi tillgängliga för att hjälpa er att säkerställa driftsäkerhet på er

Vi hjälper dig med Appfunktion, så du kan följa, vad dina solpaneler sparar för dig.

KONTAKTA OSS

Sveport Solpaneler är din leverantör av solpaneler och alla tillbehör. Det kostar inget att fråga oss!

Ring oss - eller fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.

Vi ber om ditt namn, telefonnummer, e-post och din adress, för att kunna ge dig så bra service som möjligt. 

Adressen behöver vi för att kunna se hur solpaneler kan placeras, och ditt telefonnummer för att kunna återkomma om något är oklart. 

Vi hörs snart!

Smedvägen 27, 443 61 Stenkullen

Tack för ditt meddelande!

bottom of page